ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe faptul accidentului de la Bahmut a fost pornită o cauză penală. PG: La volanul automobilului se afla un procuror

12:56 | 21.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Pe faptul accidentului rutier de la Bahmut, Călărași, în urma căruia au decedat patru persoane, a fost pornită o cauză penală. Potrivit Procuraturii Generale, s-a stabilit că la volanul automobilului implicat în accident se afla un procuror. Acesta a fost reținut, transmite MOLDPRES. 

Cauza penală a fost pornită potrivit articolului din Codul penal „Încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

Întrucât s-a stabilit că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală.

Conducătorul mijlocului de transport a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive arestarea preventivă.

Patru persoane, inclusiv un copil, toți membri ai unei familii, au decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut, raionul Călărași, după ce o mașină a accidentat o căruță. Alte două persoane au fost preluate de salvare.

img23008287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!