ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu fostul președinte al Lituaniei, Dalia Grybauskaite, și cu lidera opoziției din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya

17:23 | 21.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu fostul președinte al Lituaniei, Dalia Grybauskaite, care se află în Republica Moldova pentru a participa la „Forumul Femeilor 2023”, ce are loc astăzi la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legilsativului.

Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii au fost agenda europeană a Republicii Moldova și experiența de aderare a Lituaniei la Uniunea Europeană. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană depinde de fiecare cetățean, iar direcția spre care merge țara noastră este corectă – acesta a fost mesajul transmis de către Dalia Grybauskaitė, considerată una dintre cele mai experimentate politiciene la nivel european, fiind cea care a condus Lituania în perioada negocierilor de aderare și a fost și Comisar UE.

La întrevedere a participat și europarlamentara poloneză Danuta Hübner, ex-Comisar UE, care a adresat mesaje de susținere pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat și cu Sviatlana Tsikhanouskaya, lidera opoziției din Belarus, care, de asemenea, participă la „Forumul Femeilor 2023”. Discuțiile s-au referit la situația din regiune și agenda bilaterală a Grupului parlamentar pentru susținerea „Belarus Democrat”, constituit anul trecut. Deputații din Grupul parlamentar, condus de Marina Morozova, au avut o discuție separată cu lidera opoziției din Belarus.

„Am urat succes acestor doamne care sunt invitatele speciale ale „Forumului Femeilor 2023” și sunt sigur că astfel de evenimente vor inspira cât mai multe femei să se implice și mai activ în viața socială, economică. Femeile noastre creează și conduc afaceri de succes, devin campioane mondiale în sporturi de performanță, fac lucruri minunate în satele și orașele pe care le conduc”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

img23008290

img23008290

img23008290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!