ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Hâncești va fi construit un apeduct magistral care va uni trei localități

10:31 | 23.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Până în toamna anului 2025, în raionul Hâncești va fi construit un apeduct magistral pe traseul Sărata Răzeși - Voinescu – Mingir, transmite MOLDPRES.

Astfel, peste 7300 de locuitori din aceste sate vor avea acces îmbunătățit la serviciul de aprovizionare cu apă potabilă de calitate.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în prezent lucrările se desfășoară în localitatea Voinescu, unde au fost deja construiți circa 6 km de rețea de alimentare cu apă cu diametrul țevii de 140 mm.

„Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și prevede construcția a 12 km de rețele de apeduct magistral, două castele de apă potabilă și două stații de dezinfectare a apei pentru localitățile Voinescu și Mingir. Valoarea totală, conform contractului de finanțare, este de circa 18,33 mln de lei (cca 920 000 euro), iar lucrările de construcție se vor finaliza către toamna anului 2025”, a explicat sursa citată.

Magistrala nou construită va fi conectată la sursa de alimentare cu apă din apeductul Leova - Iargara prin aducțiunea Leova - Tomai, cunoscut pentru performanța sa în captarea, tratarea și transportarea apei potabile din râul Prut.

Foto: ADR Centru

img23008306

img23008306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!