ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansat un proiect cultural moldo-polon

11:52 | 23.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă ”Ginta Latină”, Teatrul Fără Nume și Fundația „Teal House” din Varșovia a lansat duminică, 22 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, un nou proiect de schimb cultural între R. Moldova și Polonia cu genericul „Teal House in Moldova”, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, „Teal House” este un proiect lansat la Varșovia de către regizorul și dramaturg Iwan Wyrypajew și actrița Karolina Gruzka, ei reușind să adune sub același acoperiș oameni de creație din toată lumea. Proiectul a debutat ieri seara, la Teatrul Fără Nume, cu spectacolul-experiment „Mahamaya electronic devices”, montat în trei limbi - română, ucraineană și rusă, de către trei regizori - din Moldova, Ucraina și Rusia. „Această producție ne arată că lucrurile ce ne unesc sunt mult mai multe și mai puternice decât cele care ne dezbină, iar oamenii de artă pot face lumea mai bună”, a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

La rândul său, Iwan Wyrypajew a subliniat că acest proiect e altfel nu doar prin faptul că promovează mesajul anti-război și sensibilizează referitor la refugiați, dar implică direct artiștii și oamenii din culisele teatrului în actul de creație.

Astăzi, Iwan Wyrypajew și echipa sa vor ține la Chișinău mai multe master-class-uri. De asemenea, va fi lansată cartea în limba română a dramaturgului polonez „O îmbrățișare insuportabil de lungă”, apărută la o editură din capitală. Evenimentele au loc în cadrul Festivalului Internațional de Literatură (FILIT), care se desfășoară la Chișinău în perioada 22-29 octombrie.

Foto: Ministerul Culturii

img23008310

img23008310

img23008310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!