ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O piesă de un dramaturg polonez a fost montată în trei limbi la Teatrul Fără Nume

15:02 | 25.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. La Teatrul Fără Nume se joacă în premieră spectacolul „Mahamaya Electronic Devices” după piesa dramaturgului polonez Iwan Wyrypajew, montat în limbile română, ucraineană și rusă de trei regizori diferiți. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere, care se desfășoară în perioada 22-29 octombrie la Chișinău, informează MOLDPRES.

Premiera spectacolului în limba română, în regia lui Alexandru  P. Rusu a avut loc duminică, 22 octombrie. Mâine, 26 octombrie, la ora 19.00, spectacolul va fi jucat în limba rusă, fiind montat de către Ghenadii Wyrypajew, feciorul dramaturgului polonez.

Potrivit organizatorilor, „Mahamaya Electronic Devices” este un spectacol-experience, în care personaje propriu-zis nu există. Cei patru protagonişti apar în scenă, punând și răspunzând la întrebări existenţiale despre: univers, știință, politică, familie, droguri, sex, religie ș.a. Prin prisma realității noastre, spectatorii, împreună cu actorii, caută răspunsuri la aceste întrebări. De fapt, nicio întrebare nu poate defini răspunsul pe care îl căutăm fiecare dintre noi de-a lungul vieţii: cine suntem cu adevărat? 

Spectacolul de mâine în versiunea rusă va fi prezentat de către actori de la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor”, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” și Teatrul ”TOTEM”.  Din distribuție fac parte: Alina Uncu, Alina Grinevici,Anastasia Neprițkaia, Maria Barsukova și Serghei Blăniță.

Spectacolul în versiunea ucraineană, montat de către Mikola Mișin, va fi jucat pe 29 octombrie, la ora 18.00, la Teatrul Fără Nume.

img23008402

img23008402

img23008402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!