ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile vamale din R. Moldova și România caută soluții pentru fluidizarea traficului transfrontalier

17:43 | 26.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Autoritatea Vamală din România au desfășurat astăzi o sedință privind cooperare vamală în scopul fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de stat dintre cele două țări, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, evenimentul a fost organizat cu suportul Ambasadei României în Republica Moldova, în scopul intensificării dialogului bilateral de către autoritățile vamale din cele două țări pentru accelerarea trecerii frontierei comune.

Unul din subiectele discutate a fost fluidizarea traficului de mărfuri prin frontiera moldo-română și acțiunile întreprinse de către autoritățile celor două state. Totodată, s-a discutat și despre îmbunătățirea capacității infrastructurii și eficienței serviciilor în punctele de trecere a frontierei, în scopul asigurării accesibilității către rețeaua trans-europeană de transport.

Foto: Serviciul Vamal

img23008466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!