ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei reprezentanți ai unui partid politic au fost reținuți

17:04 | 26.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Angajații Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Centrului Național Anticorupție, au operat astăzi 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic. În urma descinderilor, trei persoane au fost reținute, comunică MOLDPRES.

Potrivit procuraturii, practic la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

În urma descinderilor, procurorii au acumulat probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid; înregistrarea candidaților independenți, dar susținuți confidențial de același partid; falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidaților; achitarea sumelor de 20 000 lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid; achitarea sumelor de la 500 până la 3000 lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid; intenția de a corupe integral alegătorii unor localități.

Tot astăzi au fost reținute trei persoane, reprezentanți ai partidului vizat. Investigațiile în cadrul dosarului continuă.

Foto simbol

img23008469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!