ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi granturi europene destinate Regiunii Dunării

17:27 | 26.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de granturi europene pentru finanțarea proiectelor destinate Regiunii Dunării. Parlamentul a ratificat astăzi acordul de finanțare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și Oficiul Prim-ministrului Ungariei pentru Programul Regiunea Dunării Interreg IV-B 2021-2027, comunică MOLDPRES.

Beneficiarii din Republica Moldova vor putea accesa granturi de 215 de milioane de euro oferite de Comisia Europeană pentru proiecte comune de dezvoltare socială în regiunea Dunării, implementate de un parteneriat transnațional extins.

Programul Regiunea Dunării are drept scop îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale prin finanțarea următoarelor priorități: competitivitate și inteligență, comunități verzi și o mai bună guvernanță a cooperării în regiunea Dunării. Proiectele vor contribui la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și celelalte 14 state participante.

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și Oficiul Prim-ministrului Ungariei pentru Programul Regiunea Dunării Interreg IV-B 2021-2027 a fost semnat la 11 august 2023. Bugetul total al Programului este de 268,8 de milioane de euro, prin cofinanțarea de către beneficiari de cel puțin 20% din bugetul proiectului.

Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

img23008471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!