ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de evaluare externă a procurorilor va avea trei membri noi

17:47 | 26.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Trei membri ai Comisiei de evaluare externă a procurorilor (vetting) au fost numiți astăzi în funcție de către Parlament. Candidaturile lor au fost propuse de partenerii de dezvoltare, comunică MOLDPRES.

Unul dintre membrii Comisiei vetting este Christopher Lehmann, cu o experiență de 30 de ani în funcția de procuror federal al Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii. În cadrul activității sale, Christopher Lehmenn a instrumentat inclusiv cazuri de fraudă sau de spălare de bani.

Partenerii de dezvoltare au mai propus candidatura lui Irmantas Mikelionis, procuror-șef adjunct în Procuratura Generală a Lituaniei, specializată în investigarea crimelor organizate și a cazurilor de corupție.

Deputații au votat și pentru candidatura lui Saskia de Vries, procuror în Regatul Țărilor de Jos. Activitatea sa cuprinde o experiență vastă în cooperarea transfrontalieră și în organizații internaționale. A fost procuror detașat în Serbia, unde a oferit consultanță în Procuratura și Parchetul Special pentru Crimă Organizată.

Comisia de evaluare externă a procurorilor este constituită din șase membri, numiți cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși. Trei candidaturi sunt propuse de partenerii de dezvoltare, iar restul de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

img23008478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!