ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr a sesizat poliția despre faptul că reprezentantul unui partid politic ar corupe localnicii în schimbul voturilor

20:06 | 03.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Un cetățean din sudul țării a sesizat astăzi poliția despre faptul că reprezentantul unui partid politic ar corupe localnicii în schimbul voturilor, transmite MOLDPRES.

Ca rezultat al documentării, polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită este implicat un tânăr de 19 ani din Comrat.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, bărbatul, „în baza unei liste pe care figurau persoane în etate, repartiza mijloace bănești în plicuri, în fiecare câte 50 de euro, cu condiția obținerii voturilor pe cale ilegală”.

Sursa citată a precizat că „bărbatul avea la el 17 plicuri cu mesaj din partea persoanei care gestionează respectivul partid și, potrivit lui, a fost remunerat cu 100 de euro, pentru a merge în localitate și a împărți banii”. Conform declarațiilor bărbatului, împreună cu el activau și alte persoane.

Tânărul se află în custodia poliției și urmează să fie documentat de grupul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție “Sud”.

img23008777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!