ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a susținut un discurs la Reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE 

13:13 | 04.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova a găzduit astăzi prima Reuniune a președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE - United4Moldova. În cadrul acesteia, președintele Maia Sandu a susținut un discurs, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Azi, în Parlament, am salutat în jur de 80 de reprezentanți ai parlamentelor statelor europene și ambasadori. Ei au venit la Chișinău pentru că noi, moldovenii, am făcut o alegere - am ales calea europeană. Și, în curând, statele UE vor avea și ele de făcut o alegere - acceptarea noastră ca potențiali membri ai familiei europene. I-am rugat să meargă în capitalele lor și să convingă liderii europeni să aleagă și ei un viitor european pentru Moldova”, a declarat șefa statului.

Președintele a subliniat, în adresarea sa, că cetățenii Republicii Moldova nu au o altă alegere - ei nu vor alege niciodată războiul, nu vor alege sărăcia, nu pot alege un viitor al terorii. 

„Alegerea noastră nu e doar despre nivelul de trai european pe care vrem să-l avem în toată Moldova, e și despre ce fel de societate vrem să construim. O societate în care toți cetățenii sunt liberi să vorbească, liberi să gândească, liberi să trăiască bine acasă. Alegerea noastră este clară și fermă”, a punctat președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23008790

img23008790

img23008790

img23008790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!