ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Pe traseele din țară se circulă în condiții de ploaie

19:22 | 04.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat șoferii că pe traseele din țară se circulă în condiții de ploaie, ceea ce reduce mult vizibilitatea, informează MOLDPRES.

În aceste condiții, Inspectoratul General al Poliției (IGP) atenționează conducătorii auto să manifeste maximă prudență. „Este important să evitați frânarea sau accelerarea bruscă; conduceți cu viteză adaptată la condiţiile meteo și de trafic; păstrați distanța de deplasare între vehicule. Totodată, nu utilizați telefonul în timp ce conduceți și nu uitați că cea mai periculoasă manevră în condițiile unui carosabil umed este depăşirea. În cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanţă mult mai mare”, a precizat IGP.

Oamenii legii au venit cu recomandări și pentru pietoni. „Dacă ești pieton, asigură-te înainte să traversezi strada că ai fost observat de către șoferi. Este important să știi că pe timp de ploaie riscul să nu fii văzut este mare, dar și spațiul de frânare al unității de transport crește”, a informat IGP.

Meteorologii au anunțat pentru astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică valabil pe întreg teritoriul țării, în intervalul orelor 14:00-24:00. În această perioadă, se prevăd descărcări electrice, ploi de scurtă durată, în unele locuri averse puternice, cu cantități de apă între 15 și 45 de litri pe metru pătrat.

img23008793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!