ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În nouă localității din țară alegerile ar putea fi declarate nule

19:38 | 05.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Din cele 898 de localități unde au loc alegeri, în nouă localități este înregistrată o prezență la vot sub 25%. Acolo alegerile riscă să fie declarate nevalabile. Datele au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii CEC, legislația electorală prevede că în localitățile unde nu se întrunește condiția de participare la vot de o pătrime din numărul de persoane înscrise în listele electorale, alegerile urmează a fi declarate nule.

“Mai sunt încă două ore până când secțiile de votare se vor închide și sperăm totuși să avem o prezență de peste 25 de procente la nivel de țară, în fiecare dintre cele 898 de localități. Odată cu închiderea secțiilor de votare, funcționarii electorali în prezența observatorilor și reprezentanților concurenților electorali, vor trece la numărarea buletinelor de vot și la totalizarea scrutinului din ziua de astăzi”, a menționat șeful CEC.

Conform datelor CEC, până la ora 19.00, prezența la vot a fost de circa 40 la sută. La urne s-au prezentat 1.110.000 de alegători din cei 2 758 810 înscriși în liste.

img23008832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!