ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO În posturile vamale Leușeni și Sculeni se atestă trafic intens la intrarea și ieșirea din țară

19:54 | 05.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. În Postul de Trecere a Frontierei (PTF) Leușeni se atestă trafic intens pe sensul de intrare în țară. În aceste circumstanțe autoritățile au pus în aplicare un șir de măsuri pentru fluidizarea fluxului de călători, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, a fost majorat numărul de angajați în prima linie de control, au fost deschise mai multe piste de control și suplinit numărul de echipamente speciale.

Totodată, în PTF Sculeni se înregistrează valori majorate în traficul de călători pe direcția ieșire din țară - intrare în România. „Angajații lucrează la capacitate în vederea degajării circulației transfrontaliere”, a precizat Poliția de Frontieră.

În prezent, PTF Sculeni se află în reconstrucție, fiind funcționale șapte piste dedicate atât pentru intrare, cât și ieșire din țară. La fel, pe partea română se desfășoară lucrări de asfaltare a pistelor de control.

În acest context, pe pagina Serviciului Vamal, cetățenii pot accesa rubrica „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” și își pot planifica ruta optimă, întrucât au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere a hotarului.

img23008833

img23008833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!