ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ion Ceban: „Voi fi primarul tuturor”

12:33 | 06.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Mulțumesc tuturor chișinăuienilor care au ieșit la vot, vă asigur că voi fi primarul tuturor. Declarația a fost făcută astăzi de candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională (PMAN) la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, care a obținut peste 50,6% din voturile procesate și rămâne la conducerea Chișinăului pentru următorii patru ani, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a mulțumim cetățenilor care au participat la procesul electoral și au votat pentru PMAN și pentru candidatura sa. Totodată, acesta a mulțumit familiei și echipei sale pentru implicare.

„Vom ține cont de remarci, propuneri și criticile contracandidaților. Această victorie reprezintă o mare responsabilitate. Deja au fost stabilite prioritățile pentru anul viitor. Cea mai mare provocare pentru noi este să fim mai buni decât în primul mandat. Printre prioritățile noastre se numără: dezvoltarea infrastructurii rutiere, amenajarea curților blocurilor de locuit, îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Vă mulțumim pentru încrederea acordată. Pentru prima oară, în capitală, cetățenii au votat „pentru” și nu „împotriva” cuiva”, a spus Ion Ceban.

Totodată, acesta a specificat că echipa sa ar fi documentat mai multe tentative de fraudare a alegerilor. „Avem materiale probatorii, care vor fi transmise organelor abilitate”, a afirmat Ion Ceban.

Conform rezultatelor preliminare, candidatul PMAN, Ion Ceban, a obținut peste 50,6 la sută din voturile procesate și rămâne la conducerea capitalei în următorii patru ani. Pentru candidatul PAS, Lilian Carp, au votat 28,2 la sută din chișinăuieni. Următorii în topul preferințelor locuitorilor capitalei au fost: candidatul PSRM Adrian Albu, care a cumulat 4,5% din sufragii și candidatul PPDA Victor Chironda, pentru care au votat 3,8 la sută din cetățeni.

Duminică, în municipiul Chișinău, la urnele de vot s-au prezentat 266 978 de persoane, ceea ce constituie 40,9%.

img23008869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!