ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pomul de Crăciun din PMAN va fi inaugurat pe 23 decembrie

15:10 | 24.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Inaugurarea pomului de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din capitală va avea loc pe 23 decembrie curent. Tot atunci va fi conectat iluminatul decorativ în oraș. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul capitalei, Ion Ceban, în ședința operativă a serviciilor municipale, informează MOLDPRES.

Edilul a subliniat că, în prezent, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi. „În acest an, municipalitatea pregăteşte un program festiv pentru sărbătorile de iarnă. Vom amenaja orașul, vom decora sectoarele cu luminițe şi vom organiza târguri tematice, dar și spectacole. Vin cu un apel către agenții economici, ca și în anii precedenți, să decoreze acele clădiri și spaţii pe care le dețin”, a spus Ion Ceban.

Astfel, evenimentul dedicat inaugurării sărbătorilor de iarnă va cuprinde un spectacol muzical-artistic, cu tematică de sărbători. Printre invitații speciali se numără interpretul Ștefan Bănică Junior din România.

„În această perioadă vin la Chișinău sute de mii de vizitatori atât din țară, cât și de peste hotare, dar cel mai frumos este că revin acasă de sărbători conaționalii noștri. Sper ca feeria sărbătorilor de iarna să fie de bun augur pentru chișinăuieni şi oaspeţii capitalei”, a afirmat Ion Ceban.

La fel, vor fi amenajate târguri cu obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire, jucării, dar și produse alimentare ale producătorilor autohtoni. În PMAN va fi amenajată Căsuța lui Moș Crăciun și alte zone pentru copii. Totodată, vor fi decorate cu luminițe mai multe unități de transport public. De asemenea, spectacole muzical-artistice vor fi organizate și pe 31 decembrie, în noaptea de Revelion, dar și pe 6 ianuarie 2024.

Anul trecut, în capitală, pomul de Crăciun și târgul dedicat sărbătorilor de iarnă a fost inaugurat pe 17 decembrie.

img23009527

img23009527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!