ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictorița Galina Vieru își va expune lucrările la Bruxelles

15:36 | 24.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. O expoziție personală de pictură a artistului plastic Galina Vieru va fi vernisată marți, 28 noiembrie, în incinta Parlamentului European de la Bruxelles, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Galina Vieru a menționat că evenimentul este organizat sub patronajul europarlamentarului român Corina Crețu și va marca Ziua Națională a României. Alături de cele 15 lucrări ale pictoriței, vor fi vernisate câteva sculpturi semnate de Dana Blănaru și o selecție de prosoape din Republica Moldova, precum și o colecție de costume populare românești.

”Fiecare lucrare a mea din cadrul acestei expoziții poartă un mesaj încifrat despre „Cine suntem, încotro mergem și de unde venim”. Vreau să remarc faptul că în toate lucrările semnate de mine femeia și universul ei sunt eroii principali. Eu cred că femeia duce în sine frumusețea acestei lumi, viața, tradițiile și pacea. Mulțumesc mult Alexandrinei Robu Cepoi pentru organizare, pentru coordonare, precum și europarlamentarului român Corina Cretu pentru invitație. Sunt onorată să reprezint prin creația mea Republica Moldova la Bruxelles”, a mai spus Galina Vieru.

Expoziția va fi deschisă până la 1 decembrie.

img23009531

img23009531

img23009531

img23009531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!