ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de medicamente de peste 330 mii de dolari au fost donate R. Moldova de către Japonia

13:10 | 07.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Un lot de medicamente pentru tratamentul tuberculozei drogrezistente în valoare de 330.533,69 dolari au fost donate Republicii Moldova de Guvernul Japoniei, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere oficială a medicamentelor au participat Angela Paraschiv, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Yamada Yoichiro, Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Viorel Soltan, șeful Departamentului Sprijin pentru Țări și Comunități pentru Impact, Parteneriatul Stop TB, Geneva și Doina Rusu, directoarea Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

Lotul oferit cuprinde cinci tipuri de medicamente, care acoperă 50 de cursuri de tratament, destinate adulților și șase tipuri de medicamente pentru zece cursuri de tratament, destinate copiilor. Lotul de preparate include forme de medicamente pentru copii, care sunt mai ușor de administrat și permit o dozare mai precisă.

Medicamentele au fost procurate cu suportul financiar al Guvernului Japoniei în sumă totală de 330.533,69 dolari. Asistența tehnică necesară a fost oferită de Parteneriatul Stop TB.

În Republica Moldova recent a fost aprobat Programul național de răspuns la tuberculoză pentru anii 2022-2025, care are drept scop majorarea ratei de vindecare în rândul pacienților, îmbunătățirea accesului la tratament pentru toți cetățenii, reducerea incidenței tuberculozei și a mortalității.

img23009942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!