ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a numit noi membri la Consiliul Concurenței

19:52 | 07.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul l-a desemnat pe Roman Pușca în calitate de vicepreședinte al Plenului Consiliului Concurenței, iar pe Cornelia Gorincioi și Diana Lapteacru le-a numit în funcția de membru al Plenului Consiliului Concurenței, comunică MOLDPRES.

Cei trei au fost numiți pe un mandat de cinci ani și au depus jurământul în plenul Legislativului.

Roman Pușca este licențiat în drept și are o diplomă de master în același domeniu. Din anul 2020, Roman Pușca a activat în Secretariatul Parlamentului, în funcția de asistent și de consilier pe domeniul juridic.

Cornelia Gorincioi este lector universitar la Academia de Studii Economice din Moldova. A activat anterior în calitate de jurist atât în instituțiile publice, cât și private.

Diana Lapteacru este angajata Consiliului Concurenței din 2007, fiind, în prezent, șefă de direcție la respectiva instituție. Este licențiată în drept.

Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial, compus din cinci membri. Potrivit legislației, membrii sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea șefului Legislativului, cu avizul comisiei de profil.

img23009968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!