ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul R33 Hâncești-Lăpușna va fi reabilitat de o companie turcă

12:57 | 12.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Administraţia de Stat a Drumurilor și cei ai companiei turce ONUR au semnat astăzi contractul de executare a lucrărilor de reabilitare pe drumul R33 Hâncești-Lăpușna, transmite MOLDPRES.

„Știu că este așteptat încă din 2014. Am promis că îl vom duce la bun sfârșit. Acest segment, de 37 de kilometri, este un drum de importanță republicană, care traversează opt localități: oraşul Hâncești şi satele Anini, Rusca, Lăpușna, Pervomaiscoe, Strâmbeni,  Onești,  Sofia și de care vor beneficia peste 21 mii de cetățeni”, a menționat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit documentului, lucrările de reabilitare a sectorului de drum includ reparația și supralărgirea carosabilului existent, construirea unui nou carosabil și finalizarea lucrărilor de construcție/reabilitare a trei poduri. De asemenea, va fi instalat un sistem automat la trecerile de pietoni cu semafoare și iluminat exterior cu panouri solare, vor fi construite stațiile de autobuz cu toate lucrările auxiliare etc.

Reabilitarea drumului R33 Lăpușna-Hâncești face parte din Proiectul „Reabilitarea drumurilor în Moldova IV” și are o valoare de 38,7 de milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

img23010083

img23010083

img23010083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!