ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea UN Women în Republica Moldova va fi facilitată

11:05 | 13.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Activitatea UN Women în Republica Moldova va fi facilitată. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi avizul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Moldovei și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor (UN Women), comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităților, acest document are drept obiectiv facilitarea activității UN Women în R. Moldova. Mai exact, va fi stabilit un cadru juridic relevant pentru acordarea asistenței pentru dezvoltare. Acest lucru va contribui la implementarea politicilor și angajamentelor asumate de către Guvern, inclusiv la nivel internațional, în domeniul asigurării egalității de gen, abilitării economice a femeilor, prevenirii și combaterii violenței în bază de gen și violenței în familie.

Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor este o agenție a Organizației Națiunilor Unite (ONU), creată cu scopul de a promova egalitatea și emanciparea femeilor peste tot în lume. UN Women sprijină eforturile statelor membre ale ONU în crearea standardelor globale în domeniul egalității de gen și cooperează cu guverne și societatea civilă pentru a le ajuta să elaboreze legi, politici, programe și servicii care vor permite o aplicare eficientă a acestor standarde.

img23010115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!