ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu directorul Serviciului Instrumente de Politică Externă al Comisiei Europene

13:25 | 13.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu directorul Serviciului Instrumente de Politică Externă al Comisiei Europene, Peter M. Wagner, însoțit de șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Janis Mazeiks, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii privind principalele evoluții în dosarul reglementării transnistrene, inclusiv din perspectiva situației regionale de securitate, care este în continuă schimbare și a provocărilor multiple la adresa stabilității în zona Mării Negre. 

Situația din Zona de Securitate în condițiile prelungirii războiului din Ucraina la fel a fost abordată de către interlocutori. În această privință, vicepremierul moldovean a informat despre acțiunile realizate de către autoritățile naționale și a evidențiat provocările care necesită o atenție deosebită și reacții adecvate. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a remarcat rolul substanțial al oportunităților și al proiectelor de asistență oferite Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, care aduc o valoare adăugată în avansarea procesului de reintegrare a țării.

Interlocutorii au reiterat importanța coordonării permanente a activităților și a abordărilor pe aspecte de interes reciproc.

img23010124

img23010124

img23010124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!