ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi implementat învățământul bilingv spaniol

14:36 | 13.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și ministerul de resort din Spania vor încheia un acord privind cooperarea în domeniul secțiilor bilingve. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor în acest sens, transmite MOLDPRES.  

Astfel, va fi asigurat cadrul juridic necesar în organizarea învățământului bilingv spaniol în unele instituții de învățământ secundar din țară. Mai exact, prin acordul care ar urma să fie încheiat, partea spaniolă va oferi sprijin Moldovei în pregătirea profesorilor de limbă spaniolă, în stabilirea modalității de predare a limbii, va oferi acces la resursele digitale și la materiale didactice relevante și va examina posibilitatea oferirii unor diplome de absolvire din partea Spaniei.

Ministrul Dan Perciun a declarat la ședința de Guvern că acest acord va facilita cooperarea moldo-spaniolă în domeniul educației și va oferi și mai multe oportunități pentru implementarea standardelor europene în școlile implicate. „Prin crearea și funcționarea claselor bilingve româno-spaniole în liceele din R. Moldova, acordul deschide o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor de cooperare bilaterală, fiind menit să acorde elevilor din instituțiile implicate oportunități deosebite de formare și să apropie și mai mult învățământul din Moldova de standardele europene”, a spus ministrul. 

În prezent, Republica Moldova are experiență în implementarea claselor bilingve francofone în opt instituții de învățământ din țară, cu sprijinul partenerilor din Franța.

img23010130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!