ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de implementare a proiectelor de dezvoltare locală va fi extins

14:42 | 13.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Termenul de implementare a proiectelor de dezvoltare locală va fi extins. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul privind gestionarea mijloacelor financiare ale Fondului național pentru dezvoltare regională și locală, transmite MOLDPRES. 

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că decizia a fost luată întrucât, „având în vedere circumstanțele de ordin tehnic, provocate de criza economică din regiune, în anul curent nu vor fi finalizate integral proiectele incluse în Documentul unic de program”.

Astfel, prin proiectul hotărârii de Guvern, Consiliului național de coordonare a dezvoltării regionale și locale i se oferă posibilitatea de a stabili, în mod excepțional și justificat, prelungirea termenilor de realizare a proiectelor de dezvoltare locală.

Totodată, proiectul prevede plafonarea cuantumului alocațiilor pentru proiectele de dezvoltare locală, ținând cont de numărul populației localității beneficiare, și introducerea contribuției aplicanților pentru proiectele cu o mărime a alocațiilor financiare cuprinse între trei și zece milioane lei (500 de mii de euro).

img23010131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!