ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Brazii de Crăciun vor fi reciclați

11:27 | 11.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Autoritățile capitalei au îndemnat chișinăuienii să depoziteze brazii și molizii de Crăciun în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere pentru a fi reciclați, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, brazii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic.

„Acest compost va fi utilizat de către specialiștii Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi" în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului”, a precizat sursa citată.

De asemenea, locuitorii capitalei sunt rugați să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri.

img24000155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!