ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

180 de militari în termen au depus jurământul militar

09:28 | 12.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Soldații care au fost recent încorporați în rândurile Armatei Naționale au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii desfășurate în Regimentul de Stat Major ,,General de brigadă Nicolae Petrică’’, comunică MOLDPRES.

Prezent la eveniment, șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc i-a felicitat pe tinerii soldați, îndemnându-i să fie disciplinați, responsabili, sârguincioși și să obțină rezultate bune la toate activitățile în care vor fi implicați.

Totodată, Ohladciuc a apreciat prestația soldaților în cadrul ceremoniei organizate, iar rudelor și părinților le-a mulțumit pentru susținerea tinerilor și încrederea acordată.

Militarii în termen care au depus jurământul militar au fost încorporați la finele lunii noiembrie 2023. Pe parcursul a șase săptămâni de instruire, tinerii au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front, instrucția focului, astfel, reușind să  execute și primele trageri de luptă din armamentul din dotare la Batalionul de Instrucție – Baza militară de instruire a Armatei Naționale.

După ceremonie, cei circa 180 de militari în termen au plecat în concediu pe un termen de cinci zile, ulterior aceștia vor reveni în unitate pentru executarea serviciului militar.

img24000170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!