ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Național Anticorupție va fi inclus în sistemul organelor securității statului

13:31 | 17.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Centrul Național Anticorupție (CNA) va fi inclus în sistemul organelor securității statului. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES. 

„Guvernul susține aprobarea proiectului și constată importanța includerii CNA în sistemul organelor securității statului pornind de la evenimentele generate de situații imprevizibile traversate de către Republica Moldova pe palierul „corupției și combaterea corupției”. Se remarcă că politica de securitate și apărare a Republicii Moldova este afectată de mai multe deficiențe de ordin legal și instituțional care, pe de o parte - nu permit funcționarea eficientă a sistemului de securitate și apărare națională, iar pe de altă parte - nu asigură un sprijin adecvat pentru implementarea obiectivului de integrare europeană și de participare la politica de securitate și apărare comună”, a afirmat la ședința Guvernului ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

În aceste condiții, potrivit ministrului, „este afectat mecanismul consolidat al asigurării securității naționale, în condițiile în care domeniul corupției nu este asigurat de nicio autoritate, or securitatea națională este asigurată doar prin efortul tuturor organelor care își realizează atribuțiile în mod sinergic”.

Totodată, autoritățile susțin că este necesară instituirea unui grup de lucru interinstituțional în vederea elaborării unui nou proiect de lege privind securitatea statului și organele securității statului.

img24000291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!