ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat a fost reținut de CNA pentru trafic de influență

11:47 | 31.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Un avocat a fost reținut de ofițerii CNA și procurori într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit 1000 de euro pentru influențarea unor magistrați, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, femeia a fost denunțată de un alt avocat care i-ar fi transmis mijloace financiare necuvenite pentru influențarea unei decizii de judecată.

În cadrul procesului penal s-a constatat că bănuita, cunoscând despre faptul că denunțătoarea are o problemă cu fiul său, arestat într-un dosar penal, ar fi convins-o pe aceasta că, prin intermediul unei terțe persoane, poate determina judecătorii să modifice măsura în privința învinuitului în una non-privativă de libertate. În schimbul acestui serviciu, apărătorul ar fi pretins și primit 1000 de euro. 

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul avocatului, soldate cu reținerea acesteia pentru 72 de ore. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!