ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Cea de-a XXI-a ediție a Expoziție „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

12:54 | 31.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată astăzi la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”. La eveniment participă circa 350 de antreprenori autohtoni, care în următoarele cinci zile vor prezenta vizitatorilor cele mai bune produse și servicii, transmite MOLDPRES.

Ediția curentă se desfășoară sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!” și ocupă o suprafață de 2800 de metri pătrați, reunind antreprenori din toate domeniile economiei naționale și din toate regiunile țării. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, a afirmat că expoziția are menirea de a susține și promova producătorii autohtoni, pentru ca produsele și serviciile lor să fie cunoscute atât pe piața internă, cât și pe cea internațională. „Am pregătit și un amplu program de afaceri, astfel încât să punem față în față antreprenorii din țara noastră și delegațiile oficiale sosite de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina, Polonia, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia, China, care vin să descopere Republica Moldova”, a precizat Sergiu Harea.

Prezent la eveniment, premierul Dorin Recean a salutat participanții la expoziție și a afirmat că Guvernul va continua să susțină producătorii autohtoni prin diverse programe. „Ceea ce vedem astăzi aici este mărturia faptului că în Republica Moldova avem talent, inovație și oameni care știu să dezvolte servicii și produse apreciate pe piața locală și cea internațională. Procesul de integrare europeană ne deschide și mai multe piețe și noi putem să valorificăm acest potențial enorm atât din UE, cât și din alte țări. Vreau să fim mândri de ceea ce putem să producem aici, acasă”, a menționat șeful Executivului.

Expoziția este amplasată sectorial, în funcție de profilul de activitate, în pavilionul central și pavilionul nr. 2 al Moldexpo, dar și pe spațiile exterioare. Astfel, în pavilionul central sunt prezente întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective din 15 raioane ale țării. În pavilionul nr.2 sunt expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova. Totodată, pe spațiile exterioare ale Moldexpo sunt amplasate corturi pentru comerț cu produse apicole și agricole.

Țara invitată la această ediție este Italia, care are un stand reprezentativ al companiilor italiene care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 va fi deschisă până duminică, 4 februarie, și este organizată de CCI, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.  

Persoanele care doresc să viziteze expoziția, pot beneficia de transport gratuit până la Moldexpo. Astfel, de astăzi și până pe 4 februarie, între orele 10:00 - 17:00, va activa ruta temporară de autobuz „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – Centrul Internațional Expozițional „Moldexpo”, pentru transportarea gratuită a cetățenilor și a oaspeților capitalei.

„Fabricat în Moldova” este evenimentul cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

img24000656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!