ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pasagerii din transportul feroviar vor beneficia de servicii îmbunătățite

13:00 | 31.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Guvernul a decis astăzi crearea unui Grup de lucru privind organizarea și desfășurarea lucrărilor de atribuire a contractului de servicii publice de transport feroviar de pasageri, transmite MOLDPRES. 

Grupul va fi responsabil de elaborarea actelor necesare pentru procedura de contractare a serviciilor publice și de negocierea acordului cu întreprinderile feroviare. 

Astfel, Guvernul va contracta operatori de transport feroviar de pasageri pentru a asigura populația cu servicii calitative, punând la dispoziția pasagerilor trenuri confortabile și asigurând diversificarea curselor pentru călători.

Din componența grupului de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale Transport Auto, Agenției Feroviare, Federației Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova, dar și doi membri cu statut de observator - Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Național Anticorupție.

img24000660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!