ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA va digitaliza procesele în domeniile sale de activitate

14:03 | 31.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a găzduit astăzi ceremonia oficială de semnare a actului de predare-primire a Sistemului Informațional Automatizat ”Sistemul Informațional Integrat pentru Siguranța Alimentelor” ( SIA SIISA), parte componentă a subsistemului E-ANSA. Astfel, Agenţia îşi va realiza scopul de a digitaliza toate procesele, pe toate domeniile de activitate, în conformitate cu obiectivul stabilit de Guvernul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Digitalizarea activității Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor va facilita procesele de trasabilitate a produselor alimentare de origine animală și non-animală, va ajuta operatorii să-și asigure evidența lanțului alimentar și a exploatațiilor acestora, pentru gestiunea măsurilor sanitare veterinare, pentru evidența investigațiilor de laborator, înregistrarea și diseminarea alertelor, evidența performanței animalelor și culturilor vegetale, gestiunea documentelor eliberate de Agenție și furnizarea serviciilor electronice pentru cetățeni și mediul de afaceri, indică ANSA.

“Au fost integrate cinci subsisteme informaționale cheie, care automatizează procesele de activitate ale Agenției, necesare pentru garantarea siguranței produselor alimentare: subsistemul informațional „Portalul public ANSA”; subsistemul informațional „Registrul de stat al animalelor”; subsistemul informațional „Managementul măsurilor sanitare veterinare”; subsistemul informațional „Managementul laboratoarelor”;  aplicația mobilă conexă subsistemului informațional „Registrul de stat al animalelor” (RSA)”, explică sursa citată.

Proiectul a fot implementat de Corporația Financiară Internațională, cu suportul acordat de Banca Mondială în cadrul proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova”, faza II.

img24000664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!