ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr cu mai multe traumatisme a fost transportat cu elicopterul de la Drochia în capitală

14:35 | 31.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. În după amiaza zilei de astăzi, un echipaj aero-medical SMURD de la Iași a efectuat o intervenție aeriană pentru a transporta un tânăr în vârstă de 22 de  ani din satul Zgurița, raionul Drochia, spre municipiul Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, băiatul a suferit diverse traumatisme în urma unui accident rutier. Pe parcursul zborului spre municipiul Chișinău, pacientul în stare critică, dar stabilă, nu a suferit complicații, fiind monitorizat permanent de medici și paramedici SMURD.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală la ora 13:00. Tânărul a fost preluat de Serviciul Republican AVIASAN și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru îngrijiri medicale.

Conform IGSU, aceasta este prima intervenție aero–medicală SMURD efectuată în anul 2024.

img24000669

img24000669

img24000669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!