ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacificatorii moldoveni detașați în Kosovo și-au început activitatea

10:23 | 01.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Pacificatorii moldoveni din cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naţionale, detaşat recent, în operațiunea de menținere a păcii KFOR şi-au început mandatul în Kosovo, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfăşurată în Baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia”, din localitatea Pech, militarii au preluat atribuţiile pacificatorilor din cel de-al 19-lea contingent moldovenesc.

În prezenţa superiorului Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West), Francesco Ferrara, precum şi a pacificatorilor din Italia, Austria, Albania, Macedonia de Nord, Vsevolod Serdiuc, comandantul KFOR-19, a predat drapelul și responsabilitățile funcției lui Petru Tutunaru, care urmează să execute funcția de comandant de contingent în următoarele șase luni.

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, precum și în premieră, în această misiune de menținere a păcii  participă și patru femei militare.

Pacificatorii vor executa paza şi apărarea obiectivelor de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani, precum şi de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Potrivit Ministerului Apărării, pacificatorii moldoveni participă în cadrul misiunii de menținere a păcii KFOR din anul 2014.

img24000690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!