ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

160 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus Jurământul militar

15:28 | 01.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Circa 160 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus astăzi jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfășurate în unități din garnizoanele Cahul și Chișinău, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Dacia”, comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, i-a felicitat pe soldați cu acest prilej, menționând că în perioada serviciului militar în termen, tinerii vor dezvolta abilități profesionale, care le vor fi utile în perioada exercițiilor naționale și internaționale, atât în țară cât și peste hotare. În același context, oficialul a menționat rezultatele  soldaților înregistrate pe parcursul cursului de instruire inițială și eforturile comandanților la pregătirea acestora pentru executarea misiunilor stabilite.

Până la depunerea Jurământului militar, tinerii au fost instruiți timp de cinci săptămâni în cadrul Cursului de instruire inițială, în cadrul căruia au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotarea Armatei Naționale.

După ceremonie, soldații beneficiază de cinci zile de concediu, după care vor reveni în unități pentru continuarea serviciului militar în termen.

img24000713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!