ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul de angajați ai Procuraturii Anticorupție va fi majorat

19:09 | 01.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Efectivul-limită al Procuraturii Anticorupție a fost majorat cu 54 de unități de personal. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat asăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost elaborată în contextul executării Legii 245/2023 prin care s-a stabilit competența Procuraturii Anticorupție la investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt.

În nota informativă se menționează că „adoptarea prezentului proiect va crea premise pentru sporirea capacităților instituționale ale Procuraturii Anticorupție pentru ca personalul să fie capabil să gestioneze corect și eficient măsurile pentru prevenirea si combaterea corupției, iar instituția să aibă posibilitatea să-și exercite corespunzător funcțiile atribuite prin lege”.

Implementarea acestui proiect va necesita alocarea mijloacelor financiare din bugetul de stat.

img24000727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!