ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va lucra cu toţi primarii care au învins în aceste alegeri, a anunţat premierul Maia Sandu

09:30 | 04.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul, Maia Sandu, a declarat luni, 4 noiembrie, în cadrul unui briefing că executivul pe care îl conduce va lucra cu toţi primarii care au câştigat în alegerile locale generale şi l-a îndemnat pe primarul ales al capitalei, Ion Ceban, să-şi respecte promisiunile, comunică MOLDPRES.

Premierul l-a îndemnat pe candidatul blocului ACUM pentru primăria capitalei, Andrei Năstase, să îşi reia cât mai curând activitatea în guvern. “Votul cetățenilor este esența democrației și noi respectăm alegerea oamenilor. Am pierdut o bătălie, dar adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere”, a opinat Sandu.

Şeful executivului a specificat că va continua reforma justiției şi l-a îndemnat pe președintele țării, Igor Dodon, să îşi ţină promisiunile şi să evite jocurile politice ce pot submina această reformă.

În urma alegerilor de ieri, 3 noiembrie, primar al municipiului Chişinău a devenit Ion Ceban. Pentru acesta au optat peste 52 la sută din locuitorii municipiului, alți  circa 47% au  votat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.

 

img19008830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!