ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte 41 de persoane au fost tratate de COVID-19

10:16 | 17.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Joi au fost externate 41 de persoane care au fost anterior testate pozitiv. Astfel, numărul pacienților vindecați a ajuns la 276. Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până la ora actuală în Republica Moldova au fost înregistrate 2 154 cazuri de infecție cu COVID-19, în urma procesării a 9 848 de probe. “Doar ieri au fost externate 41 de persoane testate anterior pozitiv. Astfel, numărul celor tratați a ajuns la 276”, a spus Dumbrăveanu.

Șeful de la Sănătate a adăugat că în stare gravă se află 143 de pacienți, iar de gravitate medie – 527, restul fiind în stare satisfăcătoare. Ministrul a îndemnat cetățenii să respecte recomandările autorităților și să evite ieșirile din casă.

Datele MSMPS arată că până astăzi 54 de persoane au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Decesul cu nr. 54 a fost înregistrat aseară și este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 04 aprilie. Bărbatul suferea și de hipertensiune arterială gr. III și cardiopatie hipertensivă.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Localități din Ștefan Vodă, Glodeni și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

img20003280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!