ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu la întrevederea cu premierul lituanian: „Mizăm în continuare pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european”

17:37 | 09.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită de lucru la Vilnius, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė. Subiectele abordate au fost prioritățile din sesiunea parlamentară de toamnă pentru sfârșit de an și experiența Lituaniei, care este una extrem de importantă, deoarece a avut același parcurs ca Republica Moldova acum câțiva ani, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a declarat că toate autoritățile Moldovei lucrează la recomandările UE și realizează reforme în domenii prioritare, precum justiția, economia și securitatea. În context, Igor Grosu a mulțumit pentru interesul manifestat de partenerii lituanieni de a organiza la Chișinău un Forum al oamenilor de afaceri din cele două țări cu profil de construcții, energie regenerabilă, alimentare cu apă și tratare a apei, turism, agroalimentar.

„Mizăm în continuare pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european, dar și pe dosare ca aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA). Chiar ieri, Republica Moldova a primit vestea că a fost semnat Acordul de participare a țării la Programul UE privind Piața Unică. Acest program va încuraja crearea start-up-urilor și dezvoltarea unor întreprinderi mici și mijlocii competitive și sustenabile și va oferi acces la expertiza și bunele practici ale statelor membre UE. Toate aceste eforturi ne vor ajuta să ne integrăm gradual în piața unică a UE și să dezvoltăm economia noastră”, a menționat președintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru în Lituania, în perioada 8-10 septembrie. 

Foto: Parlament

img23007081

img23007081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!