ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a aprobat contractul de locațiune a rețelelor de transport al gazelor naturale, semnat între Moldovatransgaz și Vestmoldtransgaz

11:57 | 13.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat contractul de transmitere în locațiune către Vestmoldtransgaz, subsidiara „Transgaz” România, a rețelelor de transport al gazelor naturale, gestionate până în prezent de către Moldovatransgaz, subsidiara Moldovagaz, transmite MOLDPRES.

Astfel, Vestmoldtransgaz obține, din data de 19 septembrie, nu doar posibilitatea de gestiune a rețelelor de transport pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dar și statutul de operator cu ulterioara certificare la nivel european conform cerințelor Pachetului energetic III.

În perioada imediat următoare, Vestmoldtransgaz ar urma să depună la ANRE o cerere de certificare conform modelului de operator de sistem independent, proces care ulterior urmează să fie avizat și de Secretariatul Comunității Energetice.

La începutul săptămânii trecute, Vestmoldtransgaz a semnat contractul de locațiune a rețelei de transport al gazelor naturale cu deținătorul acesteia, Moldovatransgaz. Pentru a intra în vigoare, contractul urma să fie avizat de către ANRE.

Foto: Ministerul Energiei

img23007155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!