ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a XXVI-a ediție a expoziției MoldMedizin & MoldDent a fost inaugurată la Moldexpo

13:07 | 14.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a XXVI-a ediție a expoziției internaționale specializate de echipamente medicale, preparate farmaceutice și stomatologie MoldMedizin & MoldDent a fost inaugurată astăzi la Centrul Internațional „Moldexpo”. Evenimentul va fi deschis până duminică, 17 septembrie, și întrunește peste 70 de companii din mai multe țări, precum Republica Moldova, Coreea de Sud, România și Turcia, transmite MOLDPRES.

Expoziția MoldMedizin & MoldDent este reluată după o pauză de trei ani și reprezintă un eveniment important în domeniul asistenței medicale, care atrage anual mii de vizitatori și specialiști din domeniul medicinii și ocrotirii sănătății.

Astfel, timp de patru zile, în două pavilioane de la Moldexpo sunt prezentate cele mai noi produse farmaceutice, tehnică modernă, ustensile, consumabile medicale și stomatologice, noutăți din domeniul sănătății mamei și copilului, medicinei estetice, produselor de igienă. De rând cu acestea, în standuri vor fi promovate cele mai recente inovații tehnice, precum și o gamă largă de servicii propuse de instituții medicale, clinici și laboratoare.

Prezent la inaugurarea evenimentului, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că expoziția este organizată pe platforma Moldexpo deja de mai bine de un sfert de veac și grație acesteia, în sistemul medical din țara noastră au ajuns noi echipamente și au fost implementate noi standarde. „După o perioadă de repaus, astăzi inaugurăm iarăși acest eveniment, care nu este doar o expoziție, ci conține și multe alte elemente importante pentru promovarea sănătății și a tot ceea ce fac medicii în această țară”, a spus Ala Nemerenco.

Vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, a afirmat că expoziția este o platforma de comunicare dintre specialiștii din domeniu, mediul de afaceri, oficiali, cadre didactice și studenți și prezintă numeroase oferte care vor permite trasarea unor noi proiecte, dotări și cunoștințe și care se finalizează cu creșterea activității medicale și ameliorarea siguranței cetățeanului.

Directorul general al Moldexpo, Carolina Chiper, a comunicat că în toate zilele expoziției, vizitatorii vor beneficia de consultații medicale și diagnosticarea expres a sănătății absolut gratis. Vor activa puncte de control ambulante, unde se vor efectua teste rapide tuturor doritorilor. Medici de familie, nutriționiști, psihologi, ginecologi și alți specialiști, vor oferi consultații și îndreptări pentru investigații ulterioare.

Totodată, Ministerul Sănătății, asociațiile medicale profesionale și instituțiile sanitare publice de notorietate vor organiza zilnic seminare și conferințele științifico-practice, conform unui program special. 

Expoziția este organizată de Moldexpo, cu suportul Ministerului Sănătății și Asociațiilor profesionale ale medicilor din Republica Moldova.

img23007204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!