ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la cooperativa Ved Mar Agro din Costești, Ialoveni

16:55 | 15.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat cooperativa Ved Mar Agro din satul Costești, Ialoveni, specializată în creșterea strugurilor de masă, de o calitate înaltă, conform standardelor europene. Cooperativa a fost creată de familia Vidrașco și deține 42 de hectare de plantații, dintre care 7 ha sunt modernizate prin utilizarea sistemului Pergola, care protejează recolta de condiții climaterice nefavorabile și sporește semnificativ cantitatea acesteia, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Anual, recolta medie constituie 600 de tone de struguri care sunt exportați pe piața Uniunii Europene. De asemenea, cooperativa este unicul exportator de struguri din Moldova în Statele Unite ale Americii și participă la diverse expoziții din Germania, Italia și Spania. Ved Mar Agro oferă servicii de păstrare, sortare și ambalare a produselor și deține marca sa comercială.

În activitatea lor, proprietarii au beneficiat de subvenții oferite de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură și de programele lansate de partenerii externi, fapt ce a permis extinderea capacității de producție.

În discuții cu antreprenorii, prim-ministrul Dorin Recean a apreciat efortul depus în dezvoltarea afacerii, accentuând că statul va continua să contribuie la tehnologizarea agriculturii. „Sunteți un exemplu de spirit antreprenorial demn de urmat. Prin activitatea pe care o desfășurați, demonstrați că perseverența în muncă și calitatea produsului sunt condiții de bază pentru dezvoltarea unei afaceri de succes”, a spus premierul Dorin Recean.

Aflat în vizită de lucru în raionul Ialoveni, șeful Executivului s-a întâlnit și cu angajații Combinatului de vinuri de calitate „Mileștii Mici”. La întreprindere sunt angajate 157 de persoane, dintre care 100 de localnici.

Întreprinderea este una profitabilă, cu exporturi în creștere și realizări la capitolul turism – doar în luna august curent, combinatul a fost vizitat de 7510 turiști. Afacerea este în continuă dezvoltare, iar în viitor se planifică deschiderea unor săli pentru evenimente și conferințe.

În discuția cu angajații combinatului, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre prioritățile Guvernului în domeniul economic, subliniind că autoritățile vor continua să sprijine dezvoltarea afacerilor, creșterea investițiilor și crearea unor locuri de muncă bine plătite. În același timp, premierul a remarcat că  afacerile din sectorul vinicol stimulează competitivitatea pe piața internă și dinamizează economia locală, inclusiv în sfera turismului.

Foto: Guvern

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

img23007249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!