ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii Bombteh au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț

14:18 | 28.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Specialiștii Bombteh din cadrul Inspectoratului General al Poliției au detonat recent componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru ca intervenția să fie operată în siguranță specialiștii hidrotehnici au pompat apa din lacul Hârbovăț. Totodată, echipa de pirotehnicieni a poliției a analizat situația operațională timp de mai multe ore pentru a identifica soluția optimă de înlăturare/detonare a explozibilului, care se găsea pe fundul lacului. Autoritățile au precizat că nu a existat niciun pericol pentru populație, zona fiind izolată, iar primele locuințe aflându-se la o distanță de 1 kilometru față de zona de pericol.

În urma examinării, autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, iar specialiștii urmează să identifice tipul și proveniența fabricației acesteia.

După ce localnicii din Hârbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care ar putea proveni de la o rachetă, care s-ar fi prăbușit în acea zonă, MAI a întreprins măsuri speciale de protecție a lacului Hârbovăț, întrucât existau suspiciuni că pe fundul lacului ar putea fi și componenta cu explozibil.

Foto: MAI

img23007591

img23007591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!