ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 15 octombrie

18:48 | 15.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 15 octombrie, a inclus o acţiune publică, în contextul alegerilor locale generale, organizată de Partidul Național Moldovenesc (PNM), transmite MOLDPRES.

Dragoș Galbur, liderul PNM, și echipa sa au anunțat astăzi o inițiativă „curajoasă și semnificativă - redenumirea străzii Pușkin din Chișinău, în strada Regina Maria”. „Această propunere are la bază dorința de a onora moștenirea marcantă lăsată de Regina Maria a României în orașul Chișinău și de a recunoaște contribuțiile ei remarcabile pentru românii basarabeni”, potrivit formațiunii.

Dragoș Galbur și Partidul Național Moldovenesc consideră că redenumirea străzii Pușkin în strada Regina Maria este o modalitate de a sărbători legăturile istorice și culturale comune dintre Republica Moldova și România, precum și de a inspira și alte organizații pentru astfel de inițiative.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat mai multe hotărâri. Astfel, CEC a confirmat 29 de persoane în calitate de interpreți din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

De asemenea, a fost confirmat reprezentantul Partidului Politic MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA în Comisia Electorală Centrală pe perioada electorală a alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Toate detaliile privind scrutinul din 5 noiembrie 2023 pot fi văzute pe pagina web oficială a CEC www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

img23008070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!