ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

12:46 | 16.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. În perioada 16-29 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Comisie Electorale Centrale /CEC/, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă.

Conform Codului electoral, modificări în listele electorale pot fi solicitate cu cel puțin 7 zile înainte de ziua alegerilor. Listele electorale se transmit de către CEC autorităților administrației publice locale cu cel puțin 22 zile înainte de ziua alegerilor, iar după efectuarea modificărilor, listele electorale se tipăresc repetat, cu cel puțin 7 zile înainte de ziua alegerilor.

La data tipării listelor electorale, acestea cuprindeau 2 761 954 de cetățeni cu drept de vot. Totodată, alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective.

Foto: CEC

img23008086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!