ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a reușit să facă pași impresionanți într-un timp scurt, susține Secretarul general al Guvernului României

13:37 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Secretarul general al Guvernului României, Mircea Abrudean, a declarat astăzi la reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova că țara noastră a reușit, într-un timp scurt, să facă pași impresionanți și a avansat în mod decisiv reformele pe agenda europeană, transmite MOLDPRES.

„Republica Moldova a reușit să facă într-un timp scurt pași impresionanți pentru a-și îmbunătăți reziliența, a găsit alternative la gazul livrat de Gazprom și a lucrat fără oprire pentru a-și îmbunătăți eficiența energetică și pentru a se conecta prin România la piața europeană. A realizat o schemă de compensații pentru cetățeni, a crescut comerțul cu UE și cu alți parteneri”, a afirmat oficialul din România.

Mircea Abrudean a adăugat că țara noastră a avansat în mod decisiv reformele pentru a merge pe agenda europeană. „Lupta împotriva corupției a continuat cu anumite cazuri de rezonanță și cu măsuri pentru a curăța sistemul justiției. Aceste reforme fac parte din procesul de integrare. Acum suntem la o intersecție crucială în care Moldova va fi evaluată și se va analiza progresul pentru a vedea dacă se merge mai departe. România a susținut Republica Moldova pe parcursul acestor reforme. Noi mergem împreună pe un șir de proiecte care va ajuta țara să se apropie de UE”, a comunicat Secretarul general al Guvernului României.

57 de delegații din peste 30 de state, organizații internaționale și instituții financiare s-au reunit astăzi la Chișinău, în cadrul ediției a 4-a a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, lansată la inițiativa României, Franței și Germaniei. 

img23008131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!