ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației de la Chișinău: Platforma de Sprijin pentru Moldova ne amintește că țara noastră are prieteni devotați

13:40 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Platforma de Sprijin pentru Moldova ne amintește că țara noastră are prieteni devotați, care ne susțin în orice moment, atât în Europa, cât și dincolo de Ocean. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la deschiderea celei de-a patra ediții a conferinței ministeriale desfășurate la Chișinău, informează MOLDPRES. 

„Am dat startul celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, întâmpinând cu căldură cei trei co-organizatori importanți, miniștrii de Externe ai Germaniei, Annalena Baerbock și Franței, Catherine Colonna și Secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean. Această conferință ministerială specială ne amintește că Moldova are prieteni devotați, care ne susțin în orice moment, atât în Europa, cât și dincolo de Ocean”, a afirmat Nicu Popescu. 

Oficialul a menționat că Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost un instrument inestimabil, sprijinind țara noastră în gestionarea riscurilor, crizelor multiple și provocărilor ce au apărut în urma războiului nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei. „Aproape un an de la Conferința de la Paris din 21 noiembrie 2022, ne-am reunit astăzi în inima Moldovei, la Chișinău, subliniind un aspect extrem de important: datorită sprijinului prietenilor noștri, Moldova de astăzi nu mai este aceeași Moldovă din martie 2022”, a spus vicepremierul. 

Nicu Popescu a mulțumit tuturor partenerilor pentru angajamentul constant în susținerea parcursului  european al țării noastre, bazat pe eforturi continue de reformă și valorile comune ale democrației, libertății și păcii.

57 de delegații din peste 30 de state, organizații internaționale și instituții financiare s-au reunit astăzi la Chișinău, în cadrul ediției a patra a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. 

Foto: MAEIE

img23008132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!