ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 19-22 octombrie, producătorii din ţară sunt așteptați la expozițiile "Moldagrotech" și "Farmer"

13:45 | 17.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Peste două sute de participanţi din ţară şi de peste hotare se aşteaptă la ediţia din această toamnă a expozițiilor "Moldagrotech" și "Farmer" ce vor fi organizate în perioada 19-22 octombrie, la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”, transmite MOLDPRES.

„Misiunea evenimentului expozițional agrar este de a pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare și de a contribui la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile actuale de activitate. Expoziţiile servesc drept bază excelentă şi pentru punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023-2030”, a estimat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, într-o conferinţă de presă de astăzi.

Potrivit oficialului, producătorii din ţară au posibilitate să fie la curent în timp real cu tot ce e relevant în domeniu, vizitând noua ediție a Expoziției internaționale specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH și a Expoziției internaționale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri FARMER.

Ediția din toamna anului 2023 a acestor expoziţii  întrunește participanți din Austria, Italia, România, Ucraina ş.a. Printre expozanți se regăsesc producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești din ţară, precum și institute de cercetări, experţi, reprezentanţi ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, băncilor comerciale, organizațiilor financiare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii etc.

În fiecare zi de expoziție, conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare va desfășura întruniri-dezbateri cu șefii direcțiilor agricole raionale și cu alți reprezentanți care activează în sectorul agrar. Aceste reuniuni vor fi utile în elucidarea, în comun, a problemelor care necesită rezolvare imediată. La fel, în cadrul expoziției, va fi prezentat Planul Național de Acțiuni privind Agricultura de Familie în Republica Moldova, procedura de autorizare și tendințele de reglementare privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, mecanismele de subvenționare în agricultură, care prezintă interes sporit pentru cei ce activează în domeniu.

Expoziţia MOLDAGROTECH este prima și unica din Republica Moldova agreată de UFI (Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaţonale. În mod constant, numărul mare de participanţi şi, implicit, expozanţi străini, denotă interesul major pentru eveniment ca fiind singura platformă în Republica Moldova, unde tradiţiile agrare se împletesc organic cu soluţiile inovative, rezumă MAIA.

img23008134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!