ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Infrastructurii: Republica Moldova are nevoie de investiții imediate

14:02 | 17.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a prezentat astăzi la reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova, viziunea de dezvoltare și obiectivele pentru modernizarea infrastructurii. Oficialul a afirmat că țara noastră are nevoie de investiții imediate, relatează MOLDPRES. 

Astfel, ministrul a vorbit despre cele cinci priorități din „Planul de Reconstrucție a Infrastructurii Moldovei 5+” și s-a referit la proiectele de importanță națională, precum dezvoltarea aeroportului, a portului Giurgiulești, poduri peste Prut și Nistru, autostrada Iași - Ungheni - Chișinău – Odessa, tren de viteză mare care să lege orașele Chișinău, Iași și București.

„Este momentul să gândim strategic viitorul Moldovei, mai exact viitorul conexiunii Moldovei cu Europa. Țara noastră are nevoie de investiții imediate în drumuri, apeducte, canalizare, cale ferată, porturi, aeroporturi, orașe și sate. Partea bună este că azi, la Chișinău, sunt 50 de delegații din toată lumea care sunt alături de țara noastră. Împreună cu ei vom reuși să finalizăm aceste proiecte ambițioase pentru Moldova”, a subliniat ministrul.

În marja evenimentului de astăzi, au fost semnate un șir de memorandumuri pentru Republica Moldova. De asemenea, Guvernul de la Chișinău va solicita ajutor pe trei direcții principale, care reflectă prioritățile dezvoltare, prima direcție fiind suportul bugetar, cea de-a doua se referă al crearea unui Fond pentru Infrastructură, iar cea de-a treia direcție este crearea unui Fond pentru Energie Verde.

Evenimentul se va încheia cu discursul președintei Maia Sandu, urmat de o conferință de presă, susținută de miniștrii de Externe din patru țări – Franța, Germania, România și Republica Moldova.

img23008135

img23008135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!