ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu, la finalul reuniunii Platformei de Sprijin pentru Moldova: Planul nostru este să păstrăm pacea acasă și să asigurăm condiții de viață europene

16:55 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Platforma de sprijin pentru Moldova, organizată în acest an la Chișinău, vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice și libere ale lumii să creadă în puterea noastră de a ne dezvolta, să ne sprijine în acest demers, să investească aici și să participe la transformarea Moldovei și la conectarea noastră deplină la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la finalul celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, organizată la Chișinău, transmite MOLDPRES.

„Planul nostru este să păstrăm pacea acasă, să asigurăm condiții de viață europene în localitățile noastre, să avem drumuri moderne în toată țara, cale ferată europeană, poduri care să ne conecteze la România și Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu. 

Președintele a mulțumit partenerilor externi pentru sprijinul acordat țării noastre. „Apreciem ajutorul partenerilor noștri. Acesta este un semn de solidaritate din partea Dvs. și o dovadă că noi suntem parte a familiei europene. Această platformă a adus partenerii împreună care ne ajută în mai multe feluri. Susținerea voastră ne-a ajutat să menținem lumina aprinsă, să menținem căldura pornită, să facem față creșterii prețurilor, să facem față acestei situații de șantaj cu gazele, să menținem economia funcționabilă, să ne concentrăm pe reformele începute și pe aderarea la UE”, a afirmat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că deși provocările au rămas la fel de serioase, reziliența țării noastre crește. „La multe capitole suntem într-o poziție mai bună decât acum un an. Suntem mai pregătiți pentru această iarnă. Șantajul Rusiei a eșuat, infrastructura noastră este pregătită să accepte gaze din mai multe surse. Avem gaze stocate și avem surse de a reduce povara pe care persoanele vulnerabile o vor simți în această iarnă. Da, noi suntem mai rezilienți, dar nu suntem în poziție să depășim aceste provocări singuri”, a punctat oficialul. 

57 de delegații din peste 30 de state, organizații internaționale și instituții financiare s-au reunit astăzi la Chișinău, în cadrul ediției a patra a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova.

img23008140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!