ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Integrarea în UE este singura modalitate de a ne proteja pacea, democrația și țara, a afirmat Maia Sandu

17:00 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova a declarat astăzi, la finalul reuniunii Platformei de Sprijin pentru Moldova, că integrarea în Uniunea Europeană nu este doar o decizie politică, ci este singura modalitate de a ne proteja pacea, democrația și tara și este o investiție în securitatea colectivă a Europei, transmite MOLDPRES.

Maia Sandu a afirmat că în ultimul an și jumătate, Republica Moldova a lucrat foarte mult pentru a îndeplini reformele prezentate de Comisia Europeană. „Sperăm ca, în luna decembrie, Comisia Europeană va decide să lanseze negocierile pentru Republica Moldova pentru a deveni membru până în 2030”, a menționat șefa statului.

Oficialul a adăugat că „sprijinul mare primit în ultimii ani, ne arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a Uniunii Europene, ci că suntem și bineveniți”. „Vrem ca lumea întreagă să știe - Moldova este o țară sigură, liberă să-și decidă viitorul, care înțelege gravitatea provocărilor ce ne stau în față și știe cum să le depășească în beneficiul cetățenilor săi”, a spus Maia Sandu.

Potrivit președintelui, planul autorităților „este să păstreze pacea acasă, să asigure condiții de viață europene în localitățile noastre, să construiască drumuri moderne în toată țara, cale ferată europeană, poduri care să ne conecteze la România și Uniunea Europeană”.  

Maia Sandu a susținut astăzi un discurs la finalul celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care a reunit la Chișinău 57 de delegații din peste 30 de state, organizații internaționale și instituții financiare.

img23008141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!